Slik bruker du steketermometeret i en komfyr med SensePro® fra AEG

Løsning

En komfyr med SensePro® fra AEG med trådløs steketermometer guider deg gjennom matlagingen med ulike innstillinger og funksjoner. Du får et steketermometer som passer til forskjellige matvarer og retter.

Før du skal bruke steketermometeret for første gang

Før du bruker stektermometeret for første gang, må du kalibrere den for å sikre nøyaktige avlesninger av temperaturen. Følg disse instruksjonene for å

kalibrere SensePro® matsensoren.

Slik bruker du stektermometeret

Sett steketermometeret inn i maten

Sett steketermometeret inn i maten til merket for minimumsnivå. For væsker, dypp steketermometeret i væsken 2-5 cm over merket for minimumsnivået for å få best mulig resultat på matlagingen din.

Plassering av steketermometeret på kokekar

Plasser steketermometeret på kanten av kokekaret ved hjelp av "kroken" på den nedre delen av det sorte håndtaket. For å sikre optimal tilkobling mellom platetoppen og termometeret, plasser steketermometeret nær midten av platetoppen. Hvis du lager mat på venstre side av induksjonstoppen, plasser termometeret i en posisjon klokken 1-3. Hvis du lager mat på høyre side av induksjonstoppen – plasser termometeret i en posisjon klokken 9-11.

Kontrollerer tilkoblingen til steketermometeret

Slik bruker du funksjonene for matlaging

Velg ferdige oppskrifter og følg steg-for-steg-instruksjonene for biff, lammefilet eller laks. Du kan også bruke funksjonene for forskjellige matlagings som Sous Vide, Pan Fry, Termometer og Melting.

Stek med automatisk kontrollerte temperaturnivåer tilpasset maten som du lager. Anbefales for å unngå overoppheting av mat eller olje.

Hvordan bruke det
  1. Gå inn i menyen og velg Assistert matlaging > Funksjoner > Pannesteking .
  2.   Følg instruksjonene på koketoppen.

Godt å vite

  • Start funksjonen når induksjonstoppen er kald.
  • Ikke bruk kokekar med preging i midten av bunnen.
  • Snu maten når den når halvparten av ønsket temperatur. Fjern alltid steketermometeret før du snur maten.

Kok vakuumpakket mat ved lav temperatur for å bevare vitaminer og beholde smaken. Steketermometeret kontrollerer og opprettholder temperaturen. Anbefales til en rekke retter som karri eller bouillabaisse.

Hvordan bruke det

  1. Plasser steketermometeret på kanten av gryten.

2. Gå inn i menyen og velg Assistert matlaging > Funksjoner for induksjonstopp > Sous vide .  

  3. Velg blant de forhåndsdefinerte matrettene eller still inn temperatur og koketid manuelt.

  4.   Følg instruksjonene på induksjonstoppen.

Godt å vite

  • Funksjonen kan kun aktiveres for venstre fremre eller venstre bakre matlagingssone.
  • Stektermometeret kontrollerer og opprettholder temperaturen perfekt med en nøyaktighet på + / - 1 °C.

Smelt matvarer. Anbefales for smelting av sjokolade eller smør.

Hvordan bruke det
1.   Gå inn i menyen og velg Funksjoner > Smelting.  
2.   Følg instruksjonene på induksjonstoppen.  

Godt å vite

  • Det er ikke nødvendig å bruke steketermometeret for denne funksjonen.
  • Denne funksjonen kan brukes med én matlagingssone om gangen.

Termometer


For mer informasjon om din spesifikke modell,

Nå som du har lært hvordan du bruker stektermometeret med din AEG SensePro®-komfyr, vil du kanskje vite mer om 

se brukerhåndboken.

andre funksjoner på induksjonstoppen din.

Var denne artikkelen nyttig?

Reservedeler og tilbehør

Finn originale reservedeler for produktet ditt i vår web shop og få de levert på døren.

Til nettbutikk

Finn brukermanualen din

Løs problem og finn instruksjoner, og annen dokumentasjon for produktet ditt.

Finn manualen

Registrer dine produkter

Registrer dine produkter med MyAeg og finn alt du trenger på ett sted.

Registrer produkt