TotalFlex oppskrifter - Sjømatgryte nr. 5

Løsning

Ingredienser: for 4 personer

GAMBAS

- 4 gambas

- 1 sitron

- 100 ml olivenolje

- 3 fedd hvitløk

- 1 knippe med blad persille

LAKS

- 4 stykker laks (100 g hver)

- 8 faste poteter

- 3 ss olivenolje

- 500 ml melk

- 500 ml fløte

- 500 ml fiskefond

- 1 fedd hvitløk (finhakket)

- 1 sitron

- 1 knippe dill

- Pepperflak

BLÅSKJELL

- 0,5 kg blåskjell

- 0,5 kg vongole

- 1 selleri

- 1 løk

- 1 purre

- 50 g chorizo

- 1 vårløk

- 100 ml hvitvin

FORBEREDELSER

GAMBAS

- Bland hvitløk, blad persille og olivenolje og tilsett salt etter smak

- Rengjør rekene grundig

- Sett (grill) pannen på høy varme med litt olje

- Stek gambasene til de er kokt

- Skjær sitronen i 4 og la den steke i pannen en stund

- Hell hvitløksblandingen over gambasene når de er kokt (i pannen).

LAKS

- Bryn laksebitene på begge sider og legg dem til side

- Bruk samme panne og stek finhakket hvitløk

- Glaser med fiskefond, melk og fløte og smak til med salt og pepper

- Skrell potetene og skjær i store biter, ha dem i kokende saus

- Grovhakk dillen, ha noen kvister til side for å pynte, og ha i sausen

- Legg laksen i sausen og kok i 5 minutter.

- Avslutt med pepperkrydder og dill

BLÅSKJELL

- Stek selleri, løk og purre i en stor gryte og tilsett chorizoen

- Legg blåskjellene og vongolen oppå grønnsakene og hell over vinen

- Legg lokk på gryten så snart som mulig

- La det steke i 5 minutter til blåskjell og vongole er åpne

- Slå av varmen og la den hvile i ytterligere 2 minutter (med lokk)

GARNITYR

GAMBAS

- Avslutt med grovt salt og litt sitronsaft

LAKS

- Avslutt med noen kvister dill og pepperflak

- Legg eventuelt en sitronskive på toppen

BLÅSKJELL

-Avslutt med vårløken og malt pepper

Var denne artikkelen nyttig?